Köttlådor

Nötkött

Nötköttlådor hösten 2022, finns att boka med utlämning:

30 september

28-29 oktober

25-26 november

22 december

Vi säljer nötkött från djur uppfödda här hos oss på Österby Gård. Djuren är uppfödda på endast gräs, och köttet hängmöras ca 10-12 dagar, vilket ger en väldigt fin köttkvalitet. Allt kött i lådan är finstyckat, vacuumpacketerat och tydligt uppmärkt.

Nötköttlådan Stora, ca 12-15kg (3 olika alternativ)

Lådans innehåll: ca halva vikten är nötfärs, och andra halva olika styckningsdetaljer, se alternativ nedan (OBS vissa alternativ kan redan vara fullbokade!)

Alternativ 1: Entrecote, fransyska, ytterlår, högrev, bog, nötfärs

Alternativ 2: Filé, innanlår, ytterlår, högrev, bog, nötfärs

Alternativ 3: Ryggbiff, rostbiff, ytterlår, högrev, rulle, nötfärs

Pris och vikt: 215 kr/kg, en låda väger ca 12-15kg. (observera att prisjusteringar kan ske under hösten pga ökade slakterikostnader)

Nötköttlådan Mellan, ca 10kg (NY!)

Vi erbjuder nu en "mittimellan"-låda med nötkött, med ett urval av styckningsdetaljer som passar till både vardagsmat och söndagsstek.

Innehåll: Fransyska, innanlår eller rostbiff, högrev, grytbitar av ytterlår, nötfärs (ca 5kg färs).

Pris och vikt: 189kr/kg, en låda väger ca 10kg. (observera att prisjusteringar kan ske under hösten pga ökade slakterikostnader)

Nötköttlådan Lilla, ca 8kg (tidigare vardagslådan)

Vi erbjuder även en lite mindre låda med nötkött, med ett urval av styckningsdetaljer som passar till både vardagsmat och söndagsstek.

Vardagslådans innehåll: Innanlår, högrev, bog/ytterlår, nötfärs (ca 4kg färs).

Pris och vikt: 189kr/kg, en låda väger ca 8kg. (observera att prisjusteringar kan ske under hösten pga ökade slakterikostnader)

Nötfärslådan, ca 8-10kg

Det går också att boka en låda med endast nötfärs. Färsen är vacuumförpackad i mindre förpackningar, total vikt ca 8-10kg. Vår färs är hängmörad och håller mycket fin kvalitet. Den passar utmärkt om man tex vill göra egna hamburgare.

Nötfärslåda: ca 10kg nötfärs

Pris: 142 kr/kg (observera att prisjusteringar kan ske under hösten pga ökade slakterikostnader)

För bokning fyll i formuläret här på sidan. Observera att svar kan dröja upp till en vecka under vissa perioder när vi har mycket att göra ute på gården.

Lammkött

Lammlådor 2022 fullbokade. (Begränsad mängd lammkött finns färskt i kyldisken i gårdsbutiken 11-12 november och 18-19 november, därefter i frysdisken.)

Allt kött är finstyckat och vacuumpacketerat. En lammlåda innehåller köttet från ett helt lamm, observera att vikten varierar beroende på hur stora lammen är. Grillåda och Lyxlåda finns möjlighet att boka halv låda. Traditionell låda kan endast bokas som hel låda. Vill man ha mindre mängd kött rekommenderar vi att ni går ihop med vänner och familj och delar på en låda.

Vi erbjuder tre olika styckningsalternativ:

Traditionell lammlåda

Traditionell låda, alla detaljer är styckade med ben. 199kr/kg, ca 15-20kg 

Innehåll: lammstekar med ben, kotletter, sadel hel med ben, lammhals knäckt, bog med ben, lägg, revben, slaksida

Grillåda lamm

Grillåda, styckat för grillen. 269kr/kg, ca 12-18kg (Går även att boka halv låda) 

Innehåll: skivad lammstek, kotletter, skivad sadel, skivad bog, skivad hals, lammfärs

Lyxlåda lamm

Lyxlåda, helt benfri styckning. 315kr/kg, ca 9-15kg (Går även att boka halv låda)

Innehåll: entrecote, filéer, benfria lammstekar, benfri bog, lammfärs

För bokning fyll i formuläret här på sidan. Observera att svar kan dröja upp till en vecka under vissa perioder när vi har mycket att göra ute på gården.

Fläskkött

Inga lådor för bokning just nu. Fläskkött finns i frysdisken i gårdsbutiken. Färskt i kyldisken planeras till 9-10 december och 16-17 december.

Vi samarbetar med Sandby Gård, Ånöstam lantbruk i Roslagen, som föder upp grisar på sin gård. Grisarna bor inomhus, där de större delen av sin tid lever i stora lösdrifter med mycket halm att böka i. De göds inte så intensivt vilket gör att köttkvaliten blir väldigt fin. Slakteriet ligger nära, och transporterna blir korta, vilket vi tror är bäst för djuren. Ett fint kött från grisar som haft det bra helt enkelt!

Vardagslåda gris

Lådans innehåll: Kotletter, revbenspjäll, hel karré, skinkstek, picnicbog, fläskfärs

Pris och vikt: 125kr/kg, ca 10kg totalt.

Aktuella datum 2022: ?

Jullåda gris

Begränsad mängd, just nu fullbokat december 2022

Lådans innehåll: ännu ej bestämt

Pris och vikt: pris ännu ej bestämt, ca 10kg totalt.

Aktuella datum: december 2022

Grillåda gris

Lådans innehåll: Kotletter, skivad karré, grillskivad skinkstek, grillskivor av bog, revbenspjäll, + ett urval av våra korvar

Pris och vikt: 150kr/kg, ca 10kg totalt.

Aktuella datum: ?

För bokning fyll i formuläret här på sidan. Observera att svar kan dröja upp till en vecka under vissa perioder när vi har mycket att göra ute på gården.

Bokning av köttlåda – intresseanmälan