Köttlådor

Nötkött

Nötköttlådor hösten 2019, finns att boka med utlämning 16-17 augusti, 20-21 september, 25-26 oktober (preliminärt) och 22-23 november (preliminärt).

Vi säljer nötkött från djur uppfödda här på Österby Gård, men även från Oskar och Josefin som har småskalig uppfödning på en gård i Grillby utanför Enköping. Nötköttet vi säljer är i huvudsak uppfött på gräs, och hängmöras ca 10-12 dagar, vilket ger en väldigt fin köttkvalitet. Allt kött i lådan är finstyckat, vacuumpacketerat och tydligt uppmärkt.

Stora nötköttlådan (3 olika alternativ)

Lådans innehåll: ca halva vikten är nötfärs, och andra halva olika styckningsdetaljer, se alternativ nedan (OBS vissa alternativ kan redan vara fullbokade!)

Alternativ 1: Entrecote, fransyska, ytterlår, högrev, bog, nötfärs

Alternativ 2: Filé, innanlår, ytterlår, högrev, bog, nötfärs

Alternativ 3: Ryggbiff, rostbiff, ytterlår, högrev, rulle, nötfärs

Pris och vikt: 180 kr/kg, en låda väger ca 10-15kg.

Vardagslådan med nötkött

Vi erbjuder även en lite mindre låda med nötkött, med ett urval av styckningsdetaljer som passar till både vardagsmat och söndagsstek.

Vardagslådans innehåll: Innanlår, högrev, bog/ytterlår, nötfärs (ca 3kg färs).

Pris och vikt: 160 kr/kg, en låda väger ca 8kg.

Nötfärslådan

Det går också att boka en låda med endast nötfärs. Färsen är vacuumförpackad i mindre förpackningar, total vikt ca 10kg. Vår färs är hängmörad och håller mycket fin kvalitet. Den passar utmärkt om man tex vill göra egna hamburgare.

Nötfärslåda: ca 10kg nötfärs

Pris: 115 kr/kg

För bokning fyll i formuläret här på sidan eller kontakta Saga på telefon 0735 996828.

Lammkött

Vi kommer att slakta lamm i två omgångar under hösten 2019, i mitten av oktober och mitten av november. Exakta datum kommer när det börjar närma sig. Det går fint att lämna intresse-anmälan för en lammlåda.

Allt kött är finstyckat och vacuumpacketerat. En lammlåda innehåller köttet från ett helt lamm, observera att vikten varierar beroende på hur stora lammen är. Grillåda och Lyxlåda finns möjlighet att boka halv låda. Traditionell låda kan endast bokas som hel låda. Vill man ha mindre mängd kött rekommenderar vi att ni går ihop med vänner och familj och delar på en låda.

Vi erbjuder tre olika styckningsalternativ:

Traditionell lammlåda

Traditionell låda, alla detaljer är styckade med ben. 195kr/kg, ca 14-20kg

Innehåll: lammstekar med ben, kotletter, sadel hel med ben, lammhals knäckt, bog med ben, lägg, revben, slaksida

Grillåda lamm

Grillåda, styckat för grillen. 255kr/kg, ca 12-18kg (Går även att boka halv låda)

Innehåll: skivad lammstek, kotletter, skivad sadel, skivad bog, skivad hals, lammfärs

Lyxlåda lamm

Lyxlåda, helt benfri styckning. 295kr/kg, ca 8-14kg (Går även att boka halv låda)

Innehåll: entrecote, filéer, benfria lammstekar, benfri bog, lammfärs

För intresseanmälan fyll i formuläret här på sidan eller kontakta Saga på telefon 0735 996828.

Fläskkött

Vi samarbetar med Sandby Gård, Ånöstam lantbruk i Roslagen, som föder upp grisar på sin gård. Grisarna bor inomhus, där de större delen av sin tid lever i stora lösdrifter med mycket halm att böka i. De göds inte så intensivt vilket gör att köttkvaliten blir väldigt fin. Slakteriet ligger nära, och transporterna blir korta, vilket vi tror är bäst för djuren. Ett fint kött från grisar som haft det bra helt enkelt!

Just nu erbjuder en variant med grillstyckat griskött.

Grillåda gris

Lådans innehåll: fläskkotletter med svål, karréskivor, grillskivor av bog, flintastek, revbenspjäll, samt några av våra grillkorvar (ca 500-600g).

Pris och vikt: 125 kr/kg, ca 10kg totalt.

Aktuella datum: 10-11 maj och 7-8 juni

För bokning fyll i formuläret här på sidan eller kontakta Saga på telefon 0735 996828.

Bokning av köttlåda – intresseanmälan