Nötköttlådor våren 2021, finns att boka med utlämning:
26-27 mars
23-24 april
28-29 maj
Vi säljer nötkött från djur uppfödda här på Österby Gård, men även från Oskar och Josefin som har småskalig uppfödning på en gård i Grillby utanför Enköping. Nötköttet vi säljer är i huvudsak uppfött på gräs, och hängmöras ca 10-12 dagar, vilket ger en väldigt fin köttkvalitet. Allt kött i lådan är finstyckat, vacuumpacketerat och tydligt uppmärkt.
Lådans innehåll: ca halva vikten är nötfärs, och andra halva olika styckningsdetaljer, se alternativ nedan (OBS vissa alternativ kan redan vara fullbokade!)
Alternativ 1: Entrecote, fransyska, ytterlår, högrev, bog, nötfärs
Alternativ 2: Filé, innanlår, ytterlår, högrev, bog, nötfärs
Alternativ 3: Ryggbiff, rostbiff, ytterlår, högrev, rulle, nötfärs
Pris och vikt: 195 kr/kg, en låda väger ca 10-15kg.
Vi erbjuder även en lite mindre låda med nötkött, med ett urval av styckningsdetaljer som passar till både vardagsmat och söndagsstek.
Vardagslådans innehåll: Innanlår, högrev, bog/ytterlår, nötfärs (ca 3kg färs).
Pris och vikt: 170kr/kg, en låda väger ca 8kg.
Det går också att boka en låda med endast nötfärs. Färsen är vacuumförpackad i mindre förpackningar, total vikt ca 10kg. Vår färs är hängmörad och håller mycket fin kvalitet. Den passar utmärkt om man tex vill göra egna hamburgare.
Nötfärslåda: ca 10kg nötfärs
Pris: 130 kr/kg
Vi försöker i den mån det går att vara lyhörda för våra kunders önskemål och ta fram även andra styckningsdetaljer och delar av djuren. Vi kan tex sälja märgben, buljongben, nötfett, oxsvans, njurtapp, hjärta, lever, med mera, dock i begränsad mängd. Hör av er och fråga om det är någonting ni är intresserade av, så ser vi vad som är möjligt.
För bokning fyll i formuläret här på sidan eller kontakta Saga på telefon 0735 996828.
Lammlådor kommer preliminärt att finnas tillgängligt igen sensommaren/hösten 2021. Det går att göra intresseanmälan tidigast i juni.
Allt kött är finstyckat och vacuumpacketerat. En lammlåda innehåller köttet från ett helt lamm, observera att vikten varierar beroende på hur stora lammen är. Grillåda och Lyxlåda finns möjlighet att boka halv låda. Traditionell låda kan endast bokas som hel låda. Vill man ha mindre mängd kött rekommenderar vi att ni går ihop med vänner och familj och delar på en låda.
Vi erbjuder tre olika styckningsalternativ:
Traditionell låda, alla detaljer är styckade med ben. 195kr/kg, ca 14-20kg
Innehåll: lammstekar med ben, kotletter, sadel hel med ben, lammhals knäckt, bog med ben, lägg, revben, slaksida
Grillåda, styckat för grillen. 255kr/kg, ca 12-18kg (Går även att boka halv låda)
Innehåll: skivad lammstek, kotletter, skivad sadel, skivad bog, skivad hals, lammfärs
Lyxlåda, helt benfri styckning. 295kr/kg, ca 8-14kg (Går även att boka halv låda)
Innehåll: entrecote, filéer, benfria lammstekar, benfri bog, lammfärs
För intresseanmälan fyll i formuläret här på sidan eller kontakta Saga på telefon 0735 996828.
Vi samarbetar med Sandby Gård, Ånöstam lantbruk i Roslagen, som föder upp grisar på sin gård. Grisarna bor inomhus, där de större delen av sin tid lever i stora lösdrifter med mycket halm att böka i. De göds inte så intensivt vilket gör att köttkvaliten blir väldigt fin. Slakteriet ligger nära, och transporterna blir korta, vilket vi tror är bäst för djuren. Ett fint kött från grisar som haft det bra helt enkelt!
Lådans innehåll: Kotletter, revbenspjäll, hel karré, skinkstek, picnicbog, fläskfärs
Pris och vikt: 125kr/kg, ca 10kg totalt.
Aktuella datum: 12-13 februari, 12-13 mars
Lådans innehåll: Kotletter, skivad karré, grillskivad skinkstek, grillskivor av bog, revbenspjäll, + ett urval av våra korvar
Pris och vikt: 145kr/kg, ca 10kg totalt.
Aktuella datum: 9-10 april, 7-8 maj
För bokning fyll i formuläret här på sidan eller kontakta Saga på telefon 0735 996828.
© 2021 Österby Gård|ProPhoto Site